Easter bliss

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Tilda-nalle

Tämä nallukka on lojunut askateluhuoneessani jo vuoden päivät lähes valmiina. Nyt kun koitin siellä vähän siivota (sopii jo kävelemään xD) niin tuli vastaan. Nallen vartalo oli jo valmis, mutta kaula oli "kuristamatta", nauha laittamatta, kasvot maalaamatta ja suun viiva ja varpaat neulomatta. No nuohan ny teki nopsaa. Muutenkin tuo nallukka oli(si) nopea tehdä.




Yksi projekti jälleen valmis :D. Toinenkin Tilda-työ on lojunut yhtä kauan ilman, että olen siihen sattunut. Siitä vaan puuttuu hieman enemmän, katoaan koska saan aikaiseksi sen tehdä valmiiksi...

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Jäätelökesäää

Tämä postaus vois kuulua myös talvella aloittamaani "Projektit valmiiksi" -sarjaan :D. Joskus viime kesänä törmäsin Suuri käsityö-lehdessä (6-7/2010?) olleeseen ohjeeseen itse tehdyistä leikkijäätelöistä. No, hommasin materiaalit (paitsi surperlonia ei ollut), mutta itse lehteä en onnistunut silloin enää bongaamaan kirjastosta. Koko homma vähän jäi. No, aina välillä nuo on muistunu mieleen ja tässä päivänä eräänä iski inspis ku sain lapsen päikkäreille. Omasta päästä muistin varassa siis tuli sävellettyä. Nyt oli superloniakin kulkeutunut varastoon, joten ei puuttunut enää mitään.

 

Tämmösiä siis syntyi :). Ihan askarteluhuovasta tein nuo päälliset. Kyllähän noilla sit heti leikittiinkin jätskikauppaa :D.

Nyt ku jätskit on valmiit, löysin kirjastosta sen lehdenkin. Ei ihan ollu samanlaisia nää mun omat ku siinä lehdessä, mut kivat niistä silti tuli. Lehden omat oli mm. tuolta pohjasta auki, niin että se superloni näkyi. Lasten leikkiin tuo suljettu versio sopii kumminkin mielestäni paremmin, niin ei tuu mielitekoja alkaa pilputa sitä sisälmystä ;).

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

P*skarteluhaaste #99



Eli aiheena tällä kertaa ruskea+beige+valkoinen. Toivottavasti tämä käy. Beigeä ei tahtonut mitään olla, mutta ajattelin josko tuo vaaleimman ruskea helmiäiskartonki sit kävis siitä? Ruskea korttipohja, reunat käsittelin valkoisella musteella. Sit se helmiäskartonki ja tummimmalle ruskealle embossasin valkoisella tekstiä. Kukka on yritelmäni täältä löytyneestä ohjeesta


keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Sweet eighteen


Voiko korttiin rakastua?
Nimittäin tätä piti vaan tuijotella moneen kertaan, kun sen valmiiksi sain :D. Tais tulla erityisesti mun makuun ja väreihin sopiva kortti.

Tämä on siis se, mihin sain idean, kun tein sitä isompaa perhospaperia. Ajatuksena siis musta-valkoinen kortti ja että tuo perhospaperi ei ole koko kortin kokoinen. Tuohon valkoiseen paperiin leimasin nyt tiuhempaan noita perhosia. Ensin siis mustalla ja päälle versamarkilla + kirkasta kohojauhetta. Taustaksi musta kartonki ja perhoset siihen keskivaihelle. Cuttiksella stanssasin kirjaimet ja numerot valkoisesta helmiäiskartongista. Perhospaperin reunat peitin tuolla pinkillä nauhalla. Pinkki perhonen joskus Tiimarista ostettu huopakuvio. Olis ollu isompaaki tarjolla, mutta tämä sopi mielestäni paremmin, koska tulee enemmän näkyviin nuo taustan perhosetkin. Lisäksi parit valkoiset helmet.

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Simppeliä

Itse tehtyä taustaa taas pukkaa. Tästä piti tulla tausta yhteen rippi-korttiin, mutta se ei mielestäni sitten istunutkaan kuvan kanssa yhteen. Taustassa pariakin punertavaa sävyä, himpun verran ruskeaa ja päälle vielä valkoista chalks- mustetta hieman pehmentämään vaikutelmaa. Koukerot leimattu pinkillä (tahtois jo muuten uusia koukeroleimoja, nää alkaa tulla korvista...) ja osaan leiman pallukoita lisäsin timangeja. Kukka kulmaan parin lehden kera ja keskelle kukkaa heteitä. Mulla on noita paperikukkia ihan kiva kasa, mut yleensä tuntuu, ettei mikään niistä sovi. Ehkä vaan sovittajassa vika?
Lisäksi ääviviivateksti ja taustaan hopeinen paperi niin, että on kapeana kehyksenä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kortti- inspis


Tässäkin on itse tehty tausta. Ajatus lähti siitä, että viime aikoina olen blogeissa törmännyt valkoisella embossattuihin taustoihin. Uskomattoman kauniita. No tilasin sekä valkoista mustetta, että valkoista kohojauhetta, josko itsekin sais aikaiseksi tehtyä niillä jotain. Tuli sitten myöhemmin mieleen, että olishan voinu mustaaki ostaa. Sitä miettiessä välähti, että mullahan on kirkasta jauhetta!

No sitä sit testimään. Mielessä musta-valkoinen kortti. Tämä leima on yksi ensimmäisistäni. Ostettu Finnstamperista. Perhoset leimattu ensin mustalla ja päälle versamarkilla, johon ripottelin sitä kirkasta embossausjauhetta. Paperista tuli ihan kaunis, perhosia olisin vain voinut leimata tiuhempaankin. Siinä paikassa tästä ei siis korttia syntynyt, vaan mieleen tuli yksi toinen juttu, josta tuli sitten se musta-valkoinen (ainakin melkein ;)), mutta sen esittelen vähän myöhemmin, ettei saaja näe ennen aikojaan.

Tämän kortin leima on (jälleen) leimattu kaverilta. En tiedä kenen on. Väritykset viimeaikaiseen tapaan Inktenseillä. Vähä pitää harjoitella niilläki ;). Koska kuvasta tuli niin ruskea, levittelin hieman ruskeaa mustetta myös tuon tausta reunoihin, jotta sopii paremmin kuvan kanssa yhteen.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kesähän on rippijuhlien aikaa

Täs tulis pläjäys rippikortteja. Itse tarvin yhden kortin ja pari tilattiin. No muisti vähä temppuili ja meinasin unohtaa koko tilauskortit! Aloin kortteja tekemään ja mietin, että olikohan ne tytölle vai pojalle. Muistelin, että molempia yks. No, syntyi ekaksi siis pari tytön korttia.

Käytin näissä Magnolian vanhempaa leimaa, näitä joskus leimannu kaverilta.

No piti kumminkin varmistaa vielä, notta kummalle ne tilatut kortit tulikaan. Ja molemmat oli siis pojalle. Itse tarvin yhden tytön kortin, joten noista jäi toinen odottamaan tarvetta.

Poikien kortit syntyi seuraavana päivänä ja mielestäni paremmalla vireellä :D.





Ensimmäisessä kortissa käytin vähän erilaista taittelua. Olen käyttänyt sitä kerran aiemmin, eikä mitään hajua, onko sillä joku oma nimi :D. No, sillä tulee kumminkin aika kivoja kortteja. Hieman embossausta musteilla, seikä cuttiksen kohokuviokansioilla. Nuo kapeat kansiot on aika hauskoja. Käytin muuten tuohon alareunaan sitä kansiota leimanakin :). Versamarkilla sama kuvio alareunaan, kuin reunojen kohokuviointi. Ristin ihan vaan mittasin ja leikkasin kuviosakseilla. Olisin voinu ottaa kuvan vielä niinkin, että olis näkyny reunasta paremmin tuo taittelu.

Taustaan tein kirjoitukselle paikan. Nuo kulmien kukat on tehty jollain halppisversiolla, en siis omista aitoja Tapestryn leimoja.




Tässäkin tuli käytettyä kohokuviointikansiota, niitä kapeita. Kanteen leikkasin ovaalin ja sen jälkeen kohokuvioin reunoihin nuo kiekurat. Lisäsin kiekuroiden päälle liimaa ja sen jälkeen hilettä. Tais tulla toisiin kohtiin vähä enemmän, kuin toisiin... Ovaalin taakse liimasin tuota harsoa (mikä sen nimi onkaan?) ja taakse liimasin kartongin, vähän mustetta reunoihin ja parit kiekurat. Oikealle kirjoitustilaksi valkoista paperia, reunat siistin kuviosakseilla ja pehmensin musteella. Yhteen reunaan vielä kukkia. Niin ja harson päälle liimasin ristin, jonka vaan mittasin ja leikkasin kuviosakseilla.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Joskus onnituu, toisinaan taas ei



Tämä siili- kortti syntyi samaan aikaan p*skis- kortin kanssa. Tausta jo aiemmin itse tehty. Tuo sydän- leima on kaverilta lainattu. Noita taustoja mulla on pari lisääkin, kun sen piti alunperin olla ystävänpäiväkortin tausta, mut suunnitelmat muuttui tehdessä :).
No, nuo taustat on siis odotellu vaan oikeaa hetkeä ja nyt päätin sitä käyttää. Tosin tästä tuli vähä sellanen "väkisin väännetty". Teki mieli tehdä kortti, mut ajatukset ei oikeen leikannu. Rivien välistä voi siis lukea, etten ole tähän kovin tyytyväinen...